divendres, 28 de desembre del 2012

ELS NEGOCIS DEL PP EN RESIDUS SÒLIDS A LA VALL D'ALBAIDA: “EL PASTIS” DE LES GRANS EMPRESES



El Partit Popular te com a principi convertir en negoci la part dels serveis públics que li son rendables: educació, serveis socials, sanitat....residus sòlids, i donar-li'ls als seus amics per a guanyar diners. En el cas de la Vall d'Albaida el “pastís” l'hi ha “tocat” a una gran empresa amiga del PP.

En el cas dels residus sòlids urbans  el PP esta actuant baix eixe principi en contra dels interessos dels ciutadans i ciutadanes de la Vall d'Albaida, enfrontant a tota una comarca que està unida defensant el Pla de Minimització de RSU com a principi de subsidiarietat (els problemes quan mes a prop dels ciutadans se solucionen millor) aplicant els principis de sostenibilitat i participació (Comissió de Seguiment de RSU) arreplegats en la carta d'Aalborg, Xàtiva i directives Europees.

El  Pla Zonal creat per la Generalitat per a gestionar el RSU comprén a les comarques de La Safor, La Costera, La Canal de Navarres, La Vall d'Aiora i La Vall d'Albaida dins de l'Àrea 2 i proposa la formula del consorci voluntàri per a gestionar i decidir sols el procés de valorització i tractament del RSU (ubicació de la planta, formules de gestió, etc) en contradicció total del nostre Pla de Minimització que proposa una arreplegada selectiva dels residus i el seu tractament en una planta SOLS per a la Vall d'Albaida.

Actualment, la “gran empresa” amiga arreplega la gran majoría de RSU de les comarques de l'Àrea 2, sols nosaltres, la Mancomunitat de Municipis de la Vall d'Albaida, tenim una empresa adjudicatària per a gestionar el nostre Pla. Ahí està el problema. Al “pastís” li manca un tros (Vall d'Albaida) i el PP, defensant molt be els interessos dels seus amics, s'oposa que al “pastis” li falte un tros, votant la incorporació al consorci, al plenari de la Mancomunitat de Castelló de Rugat dels 34 ajuntaments de la Vall, cosa que legalment no pot fer, ja que la competència es municipal, de  cada ajuntament.

En contra de la resta de partits polítics de la comarca, PSPV(PSOE), Bloc-Compromís, EU i UCiD. A més a més, en aquestos moments s’esta produïnt un FALS DEBAT al si del Consorci promocionat per l’alcalde d’Enguera (Vice-president del Consorci)  que te trampa, desviant l’atenció del fons de la qüestió que és clavar a TOTS els ajuntaments dins del Consorci al preu que siga per a després una vegada dins cobrar-li als ciutadans de la Vall totes les despeses que calguen, repercutin als rebuts eixes despeses, amb la qual cosa al PP i els seus “amics” no els interessa la solució que des del PSPV i la resta de partits progressistes de la Vall d'Albaida els hem proposat, i es molt simple: Que se'ns respecte la nostra autonomia de gestionar-se els nostres RSU segons les propostes que ens vaja fent la Comissió Comarcal de Seguiment d'acord amb el nostre Pla de Minimització que duguem treballant-lo mes de 10 anys, èssent els titulars del servei. Els Ajuntaments que vullguen eixir-se’n del Pla de Minimització que ho demanen a la Mancomunitat i aleshores se’ls passarà una liquidació provisional del cost en base al contracte,actualment vigent,que tenim amb RECISA.


Josep Bodi i Quilis
Membre del Comité Comarcal del PSPV(PSOE) Vall d’Albaida
DESEMBRE DE 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada