dilluns, 16 de novembre del 2015

Imelsa formarà desocupats en la rehabilitació del Monestir del Corpus Christi de Llutxent

L'empresa pública de la Diputació de València posarà en marxa el Taller d'Ocupació Monestir de Llutxent III, un programa mixt de formació i treball subvencionat per la Generalitat Valenciana a través del Servef.

L'bjectiu d'este projecte és afavorir la inserció laboral de les persones majors de 25 anys en situació de desocupació, alhora que aprenen un ofici i s'intrueixen en formació compensatòria.

El taller d'ocupació comptarà amb dues especialitats: treballs forestals i conservació i restauració de mobles. Els treballs pràctics de l'alumnat serviran per a continuar amb el procés de rehabilitació del Monestir de Corpus Christi de Llutxent, així com l'adequació i condicionament del seu entorn natural.

En total, 16 alumnes-treballadors rebran formació teòrica i pràctica en este taller, dirigits per cinc persones que integraran l'equip directiu: un director, un administratiu, un monitor per cada especialitat i un professor de formació compensatòria.

Per a l’alcalde  Llutxent, Josep Estornell, la reactivació del taller ocupacional Monestir III és una excel·lent doble notícia: d’una banda per l’aspecte laboral i, de l’altra, pel patrimonial. Estornell assenyala que «els llocs oferits en el taller permetran la formació de setze persones i donaran  a la resta de ciutadans l’oportunitat de veure un monestir rehabilitat  en un  entorn plenament condicionat». I és que, d’una banda, «possibilitarà als nostres ciutadans desocupats accedir a una formació que els permeta viure dignament». De l’altra, es continuen les tasques que han modificat i millorar el convent de Llutxent i el seu entorn al llarg de les anteriors actuacions.

Com assenyala Estornell, «Més enllà de l’increment de visitants, el Monestir s’està convertint poc a poc en un referent sòcio-cultural». I és que durant l’estiu, el claustre ha acollit el XIIé  Festival de Música Internacional o, la recent nit d’ànimes, una activitat lúdica-festiva per als joves en les immediacions de l’edifici. Sense anar més lluny, la setmana passada hi tingué lloc el XIIé concurs d’arròs caldós i diumenge vinent finalitzarà una etapa de la famosa Ruta dels monestirs, tot un seguit d’activitats que li estan donant un protagonisme especial en la Vall d’Albaida i al llarg del País Valencià.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada