dimarts, 19 de febrer del 2013

Aielo de Malferit va tancar els exercicis de 2009 i 2010 amb 534.000 euros de dèficit



El municipi d’Aielo de Malferit va tancar els exercicis comptables de 2009 i 2010 amb 373.551 i 160.902 euros en negatiu, respectivament, per a generar un dèficit de 534.452 euros entre estos dos anys. Així consta a un informe oficial de la Sindicatura de Comptes de la Comunitat Valenciana, que desmenteix les dades aportades per l’alcalde, José Luis Juan Pínter (PP), qui manifestava públicament que “l’Ajuntament porta cinc anys sense pujar impostos i liquidant amb superàvit” per justificar  la seua oposició a l’Avantprojecte de Llei per a la Racionalització de l’Administració Local plantejat per l’Executiu Central.

El portaveu dels socialistes d’Aielo de Malferit, Juan Rafael Espí, ha lamentat que l’alcalde “haja comès una errada tan greu com aquesta, que només té dues explicacions: o no sap el que té entre mans i desconeix dades tan importants com aquestes, o era plenament conscient del que deia i ens ha volgut enganyar a tots al seu afany de defendre amb ungles i dents el seu desorbitat salari”, exposava. Espí afegia que “tampoc és cert que no haja pujat els impostos, ja que només en 2008, al seu primer any, va pujar l’IBI en un 25’81%, com es pot consultar a l’Agència Tributària i als propis rebuts dels contribuents”, assenyalava.

El portaveu socialista recordava que el PSPV-PSOE d’Aielo de Malferit ja va presentar fa més d’un any una moció al plenari a la qual demanaven a Pínter que ajustara el seu “excessiu” sou a les recomanacions de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. El portaveu socialista explica que “Pínter va fer oïts sords i ens va dir que no insistirem en demanar-li que es baixara el sou perquè no anava a fer-ho, i ara el més curiós és que serà el propi Mariano Rajoy, el President del seu partit, qui l’obligarà a ajustar-se a uns límits raonables per a un municipi com Aielo de Malferit”, apunten.

Els 49.500 euros anuals de sou que estaria ingressant l’alcalde superarien en un 40% la xifra màxima de 30.000 que fixa el document al qual treballa l’Executiu Central per als alcaldes de municipis d’entre 2.000 i 5.000 habitants. Els socialistes, que recorden que l’Alcalde va arribar a cobrar 67.000 euros anuals en començar el seu mandat en 2007, exposen que “si agafem eixos 30.000 euros com a referència, i sumem els diners de més que cada any ha estat cobrant Pínter des d’aleshores per damunt d’eixa quantitat, ens dona una xifra de molts milions de les antigues pessetes que l’Ajuntament podria haver destinat a actuacions en benefici de tota la ciutadania, enlloc d’anar directes a la butxaca de l’alcalde”, assenyalen.

Des del grup municipal socialista recorden a José Luis Juan Pínter que els 30.000 euros que proposa el Govern Central “suposa una xifra de màxims, a la qual no està obligat a arribar. Si Pínter volguera de veritat treballar pel seu poble encara hauria de cobrar menys, com fan altres alcaldes que donen exemple d’austeritat en un moment tant delicat com el que estem vivint. Les persones es retracten pels seus fets, i els interessos reals de Pínter cada volta estan més clars”, conclouen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada