dimarts, 29 de gener del 2013

Els socialistes de Castelló de Rugat proposen que el sou de Barranca es destine a l’ajuda en la recerca de treball dels veïns aturats



Antonio Esquinas
En un moment de paràlisi econòmica, els polítics han d’oferir solucions i donar exemple. Baix aquesta premissa, el grup municipal socialista de Castelló de Rugat ha presentat una moció al plenari que tindrà lloc aquest dimecres a la qual proposen que la remuneració de l’Alcalde, José Miguel Barranca (dedicació a mitja jornada a raó de 16.800 euros en 14 pagues), siga eliminada del pressupost municipal per a 2013, i al seu lloc es destine  estos diners a la promoció econòmica del poble i a l’ajuda en la recerca de treball dels veïns i veïnes aturats.

El Portaveu del Grup Municipal Socialista de Castelló de Rugat, Antonio Esquinas, destacava que la proposta “pot aprovar-se perfectament” tot i la majoria absoluta del PP al consistori, ja que el plantejament de la mateixa és “totalment compatible” amb els arguments que els dos regidors del PP que es van abstindre en la votació dels pressupostos municipals -el regidor de Promoció Econòmica i un dels Tinents d’Alcalde- els quals van exposar que al pressupost hi  havien “massa alliberats” i que la partida de "promoció econòmica i ocupació" era molt escassa amb la importància que te hui en dia aquest aspecte. 

Antonio Esquinas afegia que la situació econòmica del poble “es la mes greu que s’ha viscut en el període democràtic actual”. Tal com explica Esquinas, “els nostres veïns i veïnes veuen com les seues condicions de vida empitjoren amb les retallades en sanitat, educació o serveis socials, amb la pujada dels productes de primera necessitat i dels diferents impostos. Els recursos econòmics de l’Ajuntament són limitats,  però pensem que a hores d’ara fomentar l’accés a un lloc de treball als parats de llarga duració que tenim al municipi ha de ser una prioritat ineludible, i en esta línia va la nostra proposta”, assenyalava el portaveu socialista.   

Per altra banda, els socialistes han mostrat la seua “estranyesa” respecte a la manera en què la moció ha estat reflectida a l’ordre del dia del plenari, on sols consta el text: “Moció presentada pel grup socialista”. Des del PSPV-PSOE de Castelló de Rugat recorden que “allò més usual és que s'explique un poc de que va cadascun dels punts de l'ordre del dia i no sols qui l'ha presentat. No sabem si és que no es vol que la resta de regidors populars s’assabenten fins al darrer moment d’allò que es va a votar, però en qualsevol cas, els instem a ser conseqüents amb la situació que s’està vivint al poble i recolzar la proposta que presentem”, manifestaven.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada