dilluns, 2 de febrer del 2015

Els socialistes de la Vall d’Albaida i la Costera-Canal reivindiquen el paper de les comarques front al provincianisme del PP



Els secretaris generals del PSPV-PSOE de la Vall d’Albaida i la Costera-Canal, Jorge Rodríguez i Xavier Simón, s’han reunit esta setmana a Ontinyent per tal repassar els assumptes, d’àmbit comarcal, que necessiten d’una acció coordinada entre les distintes agrupacions locals socialistes d’una part i altra de la Serra Grossa.

Tant Rodríguez com Simón van coincidir en què la imposició del Consorci de Residus i el deficient funcionament de les mancomunitats, que consideren “segrestades” pel PP, està afectant directament als municipis i als seus ciutadans, “amb una inoportuna pujada de preus dels serveis, quan no la desaparició d’altres”. Al mateix temps, tots dos dirigents consideren “imprescindible per a un rearmament moral i ideològic” de la societat, davant els casos de corrupció que persegueixen el Govern autonòmic del PP, reivindicar “el paper del municipalisme i de les comarques a com ens vertebrador del territori”.

En aquest sentit, Jorge Rodríguez i Xavier Simón acordaren la celebració d’accions coordinades per tal de recuperar el paper de les comarques de l’interior i, en especial, del projecte de les comarques centrals valencianes, menyspreat i abandonat pel PP. En aquest sentit, els socialistes estan convençuts que governaran a partir de maig les 4 capitals de comarca més importants, Ontinyent, Xàtiva, Gandia i Alcoi, i per tant, es podrà donar un nou impuls al Consorci de les Comarques Centrals com a motor del desenvolupament social i econòmic d’un territori que comparteix elements comuns i que és complementari entre si. 

Des de l’experiència com Alcalde de Ontinyent, Jorge Rodríguez ha manifestat que és “imprescindible” recuperar les comarques com “element central de les polítiques de desenvolupament econòmic front al model provincial que ve defensant el PP”. Segons Rodríguez, ciutats com Alcoi, Ontinyent o Xàtiva tenen molt més a veure entre si que altres de la perifèria de Valencia. Tant Xavier Simón com Jorge Rodríguez han insistit que el municipalisme valencià necessita “d’una forta espenta després d’anys de menyspreu per part del PP. Estem convençut que un Govern presidit per Ximo Puig situarà els ajuntaments i les comarques al capdavant del canvi de progrés que necessitem els valencians”, han declarat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada