dijous, 21 de maig del 2015

Aielo de Malferit gasta 168.000 euros en advocats per atendre els 32 pleits generats en 4 anys baix el govern de Pínter (PP)



L’Ajuntament d’Aielo de Malferit va gastar 168.000 euros en advocats per atendre els 32 pleits generats en 4 anys baix el govern de Pínter (PP) durant el període 2010-2013. En concret, segons les dades publicades a la web de la Sindicatura de Comptes, les despeses jurídiques municipals van ser de 25.488€ en 2010, 82.898 en 2011, 30.775 en 2012 i 29.560 en 2013. Les dades de 2014 i 2015 no s’han fet encara publiques, però les quantitats pressupostades són de 40.000 euros en cada exercici, el que deixaria la xifra en pràcticament un quart de milió d’euros durant l’últim lustre.

El candidat a l’alcaldia pels socialistes d’Aielo, Juan Rafael Espí, ha destacat que “el necessari canvi de govern que es va a produir diumenge a Aielo permetrà traure a la llum tots els embolics en què Pinter ha clavat al poble. 168.000 euros en 4 anys són molts diners per a gastar-se en advocats en un municipi com el nostre, la crispació que acompanya a Pínter en tot allò que fa l’estem pagant molt cara, i tot aquest desgavell ha d’acabar”, manifestava.

Dels 32 pleits generats al referit període dels que s’ha donat constància a les Juntes de Govern Local,sols un ha estat a instancies dels socialistes, el contenciós administratiu que van presentar per vulneració de drets fonamentals (per la negativa de Pínter a facilitar informació), mentre que el d’imputació a l’alcalde i una regidora va ser la fiscalia qui va demanar la imputació, per presumptes irregularitats en la contractació municipal d’un familiar de Pínter a l’Ajuntament. La resta són presumiblement procediments iniciats per empreses o particulars dels que l’alcalde no ha donat dades.

Per als socialistes, “aquesta ocultació d’informació ha estat la norma general en tot allò que ha fet el Partit Popular al govern d’Aielo en estos anys, i és evident que el que amaga tant alguna cosa és per alguna raó”. Açò també ha estat extensible a la negativa a les peticions d’expedients o a la convocatòria de plenaris importants en dies i hores on dificultava l’assistència de la ciutadania, “que han estat norma i no excepció”.

El candidat dels socialistes destaca que “Aielo porta 8 anys amb un alcalde que el primer que va fer va ser pujar-se el sou en un 60% per a cobrar més que els diputats de les Corts Valencianes. Que va augmentar el deute bancari en més d’un 250% des de 2008 tot i haver venut patrimoni municipal per 3 milions d’euros i pujat l’IBI en un 35%. Que tot i això ha fet un augment obscur i irresponsable del 31% de la despesa en personal des de 2006 i no per a crear ocupació per al poble, sinó per crear places fixes a l’Ajuntament amb requisits que a alguns els han vingut molt bé. La normalitat democràtica no va a ser possible a Aielo mentre governe un alcalde que actua des del sectarisme i la defensa d’interessos que no són els generals. 8 anys de tot açò ja són massa anys, la ciutadania ha d’actuar perquè ara és el moment de parlar a les urnes i apostar per la regeneració i la transparència”, concloïa Espí.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada