divendres, 3 d’abril del 2015

Els socialistes de Benigànim critiquen “la falta de consens” en la nova ordenança municipal de seus festeres

Els socialistes de Benigànim han criticat “la falta de consens” en la nova ordenança municipal de seus festeres aprovada a l’últim ple municipal pel Partit Popular, un document que desconeixia gran part del mon fester de la localitat, al qual els socialistes han oferit el seu recolzament per presentar al·legacions. El regidor del PSPV Carlos Sanz ha lamentat que el govern del PP “vaja a la seua, i aprove l’ordenança Reguladora de les seus festeres del grup B sense consultar com pertoca a les comparses ni l’oposició. Entenem que les coses s’havien d’haver fet d’altra manera, i per això vam votar en contra”, destacava.

Sanz recorda que va ser en desembre del 2013 quan per primera vegada la Regidora del PP Lidia Llorens va donar un primer esborrany d’ordenança per regular els locals festers: “Se’ns va dir que es pretenia que aquesta ordenança fora el resultat del consens entre els dos partits. nosaltres ja vam dir, que havia de ser consensuada pels partits polítics, la Junta de Moros i Cristians com a representant de les comparses i la Policia Local, que podia aportar els principals problemes d’ordre i seguretat. Des d’aquell moment no vam tenir cap notícia ni reunió amb el govern del PP”, assenyalava.

Com el grup socialista entenia que era una cosa necessària, va preguntar en diversos plens en quina situació es trobava l’aprovació de dita ordenança, sent en la comissió informativa de Festes prèvia al Ple del30 de març quan va aparèixer novament una proposta de fer una ordenança reguladora de les seus festeres, una proposta diferent de la presentada en el 2013. En esta comissió, l’alcalde Juan Puchades va dir que l’ordenança sols era per regular els locals de les comparses classificats com grup B (de fet tots tenen la placa corresponent) i que la Junta de Moros i Cristians com a representant de les comparses estaven d’acord.

El grup socialista va contactar amb membres de la pròpia Junta de Moros i Cristians, així com en presidents de Comparsa “i el resultat va ser que molts d’ells no sabien el contingut de l’ordenança. Tots ells coincidien en dir que alguna vegada s’havia comentat en les reunions de la Junta de Moros i Cristians però que no s’havia tancat el tema”, assenyalava Carlos Sanz. El grup socialista va traslladar aquesta informació a l’alcalde Juan Puchades per veure si es podia fer alguna cosa al respecte o fer una reunió conjunta entre partits, Junta de Moros i Cristians i Policia, tal com s’havia demanat des d’un principi, cosa que no es va fer. 

En el Ple del dia 30 el grup socialista va insistir que encara que és necessària una ordenança, aquesta no es podia aprovar fins que estagueren segurs que totes les comparses sabien el contingut i la majoria donara la seua aprovació. A més, de la lectura de l’ordenança s’entén que regula sols les comparses i no els locals (ja que aquestos no estan catalogats de cap manera).

Per tot açò, els socialistes faran arribar als presidents de les comparses el contingut de l’ordenança aprovada pel Partit Popular, la qual serà exposada en el taulell d’anuncis de l’ajuntament i a continuació hi haurà 30 dies per presentar les esmenes o al·legacions. Carlos Sanz explicava que “no ens hem esperat a la seua publicació per a que els festers tinguen temps de fer les reunions pertinents, és més, ens hem oferit a les comparses per recollir les seues propostes i fer les al·legacions que es consideren, perquè nosaltres sí  creiem en la participació i en governar amb el poble, i no d’esquenes al poble”, destacava.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada