divendres, 1 d’agost del 2014

Pínter (PP) avala la gestora de l’aigua d’Aielo per justificar la pujada de preus amb unes millores realitzades abans de ser adjudicatària i pagades amb el Plan E

Un certificat signat per l’Alcalde d’Aielo de Malferit, José Luis Juan Pínter (PP) ha servit a l’empresa gestora de l’aigua al municipi per justificar de manera irregular davant la Conselleria d’Economia i Indústria l’última pujada de preus del rebut realitzada al municipi. Així es desvetllava ahir al plenari per part del portaveu del Grup Socialista, Juan Rafael Espí, qui ha constatat que al referit document es justificava la pujada dels preus en 2013 amb unes millores no sols realitzades abans de ser adjudicatària (en 2010) sinó que a més van ser pagades íntegrament per el Plan E del Govern d’Espanya.

El portaveu socialista, que ha acusat l’alcalde “de saltar-se novament la llei i anteposar els interessos de la gestora als dels ciutadans”, ha recordat que el 7 de juny de 2013 l’empresa Sociedad Española de Abastecimientos, S.A. (adjudicatària del servei d’aigua a Aielo des del 12 d’abril de 2011), va presentar davant la Conselleria un estudi prèviament presentat a l’Ajuntament per tal que aquesta autoritzara la pujada del rebut de l’aigua.

Dies després, el 18 de juny de 2013, la Conselleria va reclamar una justificació de que la empresa ha realitzat obres de millora en la xarxa de aigua potable, justificant que va arribar en forma d’un document signat per l’Alcalde però no pel Secretari de l’Ajuntament, al qual es certifica que al 2010, un any abans de que s’adjudicara el servei a l’empresa, s’havien realitzat obres de millora per valor de 363.139 euros.

Espí ha recordat que “eixes obres de millora realitzades als carrers Sants de La Pedra i Sant Llorenç, van ser subvencionades en la seua totalitat pel Plan E del govern de Jose Luis Rodriguez Zapatero, no costant-li ni un euro a l’Ajuntament ni als ciutadans d’Aielo, pel que és injustificable que l’Alcalde signara un certificat per que unes obres que ha pagat l’Estat siguen utilitzades per una empresa  per tal de fer negoci”.

Els socialistes han lamentat esta nova irregularitat comesa per l’Alcalde, “que demostra amb tot açò una curiosa manera de treballar pel poble, beneficiant a una empresa i perjudicant l’economia dels ciutadans per a que paguen més. Des del PSPV-PSOE no anem a cedir en la nostra tasca d’oposició i anem a seguir defensant els interessos dels ciutadans i denunciant els continus desgavells que s’estan cometent per part de Pínter i el seu govern”, destacaven.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada