divendres, 31 de gener del 2014

L’Alcalde d’Aielo de Malferit es nega a debatre al plenari la rebaixa dels 49.500 euros del seu sou per adequar-lo a la llei



L’Alcalde d’Aielo de Malferit, José Luis Juan Pínter (PP), es negava al plenari d’ahir a debatre la rebaixa dels 49.500 euros anuals del seu sou per adequar-lo a la nova normativa aprovada pel Consell de Ministres. La proposta de revisió era plantejada pel Grup Municipal Socialista, que plantejava que els 9.500 euros de més que cobra a l’any Pínter respecte al màxim legal (establert en 40.000 euros per als municipis de 1.000 a 5.000 habitants) es destinaren a usos socials, “però Pinter ens ha tornat a demostrar per a què està en política, fent com que no va amb ell la cosa i fins i tot sense donar explicacions clares de per què no admetia la inclusió de la proposta en l’ordre del dia”, lamentava el portaveu dels socialistes, Juan Rafael Espí.

A la proposta del PSPV-PSOE es proposava la reducció en 9.500 euros anuals el sou de l’Alcalde amb aplicació des de la nòmina de gener, passant a destinar 3.000 euros d’esta quantitat a reduir la quota de l’escoleta infantil en 35 euros mensuals per xiquet; i els altres 6.500 en contractar dues persones majors de 45 anys durant dos mesos per a la realització de tasques de neteja de camins i sendes del terme municipal.

Els socialistes expliquen que “en rebutjar la nostra proposta, Pínter es converteix en l’únic polític de les comarques de La Costera, La Vall d’Albaida i La Canal de Navarrés que incompleix la normativa aprovada pel Consell de Ministres, el que no pot ser sinó motiu de vergonya per a tots els veïns i veïnes de la localitat”. Des del PSPV-PSOE apunten que “ara segur que Pínter se les inventa per a retardar el màxim possible l’aplicació de la llei, i arrapar alguns mesos més cobrant el seu desproporcionat salari que sempre hem denunciat, però per cada dia que passa és un dia que s’estarà emportant uns diners que per llei no li corresponen i que el poble necessita per a altres usos com els que proposem”.

Juan Rafael Espí assenyala que “un autèntic alcalde deuria preocupar-se, per exemple, de reclamar els 1’5 milions d’euros que el propi Pínter reconeix que deu la Generalitat Valenciana al poble, com també li hem reclamat. Un autèntic alcalde posaria el benestar dels seus veïns per damunt dels seus interessos particulars. Ara pot tractar de camuflar-ho com vullga o com puga, però els fets parlen per sí mateixos, i deixen clar una volta més que Pínter no és ni de lluny l’Alcalde que Aielo necessita”, conclou el portaveu socialista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada