divendres, 31 de maig del 2013

L’Alcalde de Castelló de Rugat finalitza sobtadament un plenari en ser preguntat si ha realitzat algun pagament sense consignació




El portaveu dels Socialistes de Castelló de Rugat, Antonio Esquinas, ha qualificat de “lamentable” l’actitud de l’Alcalde del municipi, José Miguel Barranca (PP) al plenari realitzat aquest dimecres, que va finalitzar sobtadament quan l’alcalde va alçar la sessió sense deixar a l’oposició realitzar les preguntes que tenia previstes al corresponent apartat.

El plenari d’esta setmana tenia entre els seus punts el tancament de la comptabilitat de 2012, i al mateix es constatava amb un informe econòmic que el deute de l’Ajuntament arriba ja als 5.004.821,53 euros. Aquesta deute, segons Antonio Esquinas, “és fruit  d’una política de despilfarrament que venim denunciant desde 2008 i que a dia de hui continua pel mateix camí”, una apreciació davant la qual l’alcalde no va respondre i va passar directament a les votacions sense que ningu rebatira les afirmacions de Esquinas.

La polèmica sorgia en l’apartat de “Precs i preguntes”, quan el grup socialista volia preguntar a cadascun dels regidors del Partit Popular si havien realitzat algun pagament a empreses, grups o associacions sense consignar-ho a la comptabilitat de l’Ajuntament o fer factura, i després preguntar també si tenien constància de si algun dels seus companys actuals o passats ho havien fet. Davant açò, i en un visible clima de nerviosisme i tensió al Grup Popular, l’Alcalde demanava als seus regidors que no contestaren a la pregunta i acusava al portaveu socialista de “montar un circo”. Amb tot, tant el regidor de Promoció Econòmica com el d’Agricultura no tenien cap problema en contestar negativament les dues qüestions, mentre la regidora de cultura Begoña Garrigues i la tinent d’Alcalde Maria Amalia Moreno (actual presidenta local del PP de Castelló) seguien les indicacions de l’Alcalde i es negaven a contestar.

Finalment quan es plantejava les dues preguntes al alcalde, aquest no sols no contestava, sinó que donava per finalitzat el Ple sense permetre a la oposició fer mes preguntes, tal com tenia previst. Davant la protesta del portaveu socialista, l’Alcalde manifestava que ell “és l’alcalde i finalitza el Ple quan li dona la gana”. La discussió continuava pujant de to entre Barranca i Esquinas mentre abandonaven l’Auditori Municipal: Barranca arribava a dir-li “inepte” a Esquinas, assenyalant que si tenia valor “el duguera al tribunal”. El portaveu socialista li recordava que no havia acusat de res a ningú, i que si li havia molestat les preguntes “per alguna raó sería”. Finalment un dels regidors del PP apartava Barranca per tal de que deixara d’encarar-se amb el dirigent socialista.

L’epíleg a l’incident el posava Antonio Esquinas a una coneguda xarxa social on publicava el següent comentari: “La veritat es que, al final, m'importen ben poc els insults de l'Alcalde o que li asusten les preguntes que li fem al Ple. Els 5.004.821,53 € de deute de l'Ajuntament si que es preocupant, passaran molts anys per a que Castelló es puga recuperar del Govern del PP”, assenyalava.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada