dimecres, 24 d’abril del 2013

El Palomar es queda sense sucursals bancàries després del tancament d’oficines de Bankia



El PSPV-PSOE de La Vall d’Albaida ha denunciat el “retrocés en serveis” que suposarà el tancament d’oficines de Bankia per a vàries localitats de reduït tamany després de l’aplicació d’esta mesura per part de l’entitat, participada en un 70% per l’Estat Espanyol. Entre els municipis afectats hi ha 6 de La Vall d’Albaida: Atzeneta d’Albaida, Bèlgida, Montaverner, Alfarrasí, Llutxent i El Palomar, que a més a més es quedarà sense cap sucursal bancària de cap entitat. Representants d’estos municipis estaven entre els 37 alcaldes i regidors que eren reunits ahir a la Diputació de València per part del President de la Institució Provincial, Alfonso Rus, per escoltar les explicacions respecte a esta problemàtica que donava el Director Territorial de Bankia, Antonio Soto.

L’alcalde de El Palomar, el socialista Jordi Vila, qualificava de “injusta” la mesura, “ja que es podrien haver tancat sucursals de ciutats mes grans, on la pèrdua d’aquestes no haguera causat un perjudici tan gran a la població”. En aquest sentit, Vila exposava els problemes que comportarà estos tancaments especialment per a les persones majors de localitats com El Palomar, “que van a tenir molt difícil conservar l’autonomia en la gestió dels seus estalvis”.

Vila qualificava de “deficients” les alternatives plantejades per Antonio Soto, entre les quals es contempla l’habilitació de dos autobusos itinerants que donarien servei a les províncies de Castelló i València. L’alcalde de El Palomar explicava que “li vam preguntar a Soto si ja que els nostres veïns i veïnes es queden sense servei, els podem anunciar quan tindran a l’abast aquest servei, i ens va dir que estos autobusos no estan a punt, no tenen la corresponent rotulació i fins i tot un està pendent de passar la ITV. Que ens reunisquen per a suposadament plantejar alternatives, i no siguen capaços ni de concretar-les, ens sembla absolutament lamentable”, manifestava Jordi Vila.

El primer edil de El Palomar recordava que “la culpa de la situació de Bankia és dels dirigents del PP que ocupaven els càrrecs de la direcció d’esta entitat bancària, que la van enfonsar, i que damunt en alguns casos van a cobrar prejubilacions milionaries. Per culpa d’ells l’Estat va haver d’adquirir les ruinoses accions de Bankia, a hores d’ara és l’accionista majoritari, i ara deuria de vetllar perquè no es cause aquest perjudici a les persones”, assenyalava. L’Alcalde de El Palomar es va adreçar fa més d’un mes i mig a 6 destacades entitats bancàries amb presència a la comarca per tal d’oferir instal·lacions municipals per oferir els seus serveis, un escrit al qual no ha tingut resposta, raó per la qual lamentava “l’escassa sensibilitat dels directius d’estes entitats amb un problema que afecta greument a moltes persones”, concloïa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada