divendres, 15 de març del 2013

Els socialistes d’Ontinyent demanen que l’Ajuntament puga gastar el milió d’euros de superàvit en generar ocupació



“L’Ajuntament d’Ontinyent ha gastat un milió d’euros menys del que ha ingressat en 2012, i ara eixos diners han de poder repercutir directament en la ciutadania”. Així ho ha reclamat la Portaveu del Grup Municipal Socialista a Ontinyent, Rebeca Torró, qui ha presentat una moció al proper plenari municipal a la qual demana que el consistori inste a Les Corts Espanyoles a modificar la Llei d’Estabilitat Pressupostària aprovada en 2012 pel Govern Central, de manera que els Ajuntaments puguen destinar el superàvit a la realització d’inversions productives, i aquest superàvit no es veja afectat pel sostre de despesa.

Rebeca Torró exposa que “la bona gestió dels Ajuntaments que, com el d’Ontinyent, hem aconseguit reduir el deute, congelar els impostos, augmentar la despesa social i generar un important superàvit, pugam destinar els resultats d’aquest esforç comú a l’impuls de polítiques d’inversió productiva que ajuden a generar llocs de feina, i no sols a reduir el deute bancari”, destacava. La portaveu socialista  ha recordat que aquest mateix posicionament va estar aprovat a l’última reunió de la Comissió d’Hisendes i Finançament Local de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), de la qual forma part l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, qui incidia a la mateixa que “en moments com els actuals s’està veient que apostar soles per l’austeritat no és suficient: és imprescindible ser eficient en la gestió i l’estalvi, però si volem eixir d’esta s’ha d’incentivar la productivitat, l’economia i les inversions”, destacava.

Rebeca Torró afegia que “esperem que tots els grups representants a l’Ajuntament d’Ontinyent recolzen aquest plantejament, inclòs el grup municipal del PP, tot i anar contra una Llei del seu propi partit a Madrid”. La portaveu socialista explicava que “pensem que poden fer-ho, ja que al proper plenari els populars d’Ontinyent han presentat una proposta per demanar que es pague als funcionaris part de la paga extra de Nadal que també va llevar el Govern de Rajoy. Si poden anar contra el que diu al PP a Madrid pel que fa a la paga extra, podran fer-ho igualment en una qüestió tan important com el destí del superàvit”, explicava.

Amb tot, Torró assenyalava que “tampoc sabem ben bé per on els pegarà eixir, ja que al plenari anterior es van oposar a que la Generalitat pague els diners que es deuen de la Llei de Dependència. Els socialistes sí que tenim clar que estem sempre i en tot moment del costat de la ciutadania, i per això presentem esta moció perquè els diners estalviats a Ontinyent es puguen reinvertir en generar ocupació entre els ontinyentins, i no vagen a parar exclusivament als bancs com fins ara ens obliga l’executiu de Rajoy”, concloïa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada