dimarts, 6 de novembre del 2012

El Consell no consigna cap partida en inversions per La Vall d’Albaida al projecte de Pressupostos per a 2013



La Vall d’Albaida no rebrà ni un sol euro en inversions dels Pressupostos Autonòmics en 2013. Totes les quantitats consignades als comptes de la Generalitat es destinaran a pagar inversions finançades pels Ajuntaments que el Consell els deu, com són les butaques del Teatre Echegaray d’Ontinyent, la Rehabilitació del Barri Medieval i el Cine Avenida de Bocairent; o la Sala d’Usos Múltiples de Benigànim.

“El pressupost de la Generalitat per a La Vall d’Albaida un any més son quatre coses que caben en molt menys d’un full”, lamentava l’Alcalde d’Ontinyent i Secretari General del PSPV-PSOE de La Vall d’Albaida, Jorge Rodríguez, qui compareixia hui en roda de premsa juntament amb la Diputada socialista a Les Corts, Pilar Sarrión, per detalls del projecte de pressupostos plantejat pel PP. El projecte, explicaven, deixa fora qualsevol aportació a les grans infrastructures que el Govern Valencià havia promès a la comarca: el nou Hospital Comarcal, les obres a la Carretera l’Olleria-Gandia o la millora de les rondes i els accessos a Ontinyent no tenen cap partida, “i no val que posen d’excusa la situació econòmica ja que ni tan sols quan les coses anaven bé s’han recordat de La Vall d’Albaida. El govern del PP fa temps que va perdre el nord i ara ja no és capaç ni de pagar la llum”, assenyalava Jorge Rodríguez.

El Secretari General dels socialistes lamentava que La Vall d’Albaida “siga una de les grans maltractades” pel Consell, que va augmentant el deute històric amb Ontinyent i la comarca de manera indefinida, deixant també fora dels pressupostos altres actuacions promeses en anys anteriors com les obres de l’IES l’Estació, el Col·legi Bonavista o la rotonda d’accés a Torrefiel, “que van vindre abans de les eleccions a dir que anava a fer-se realitat, i que ara s’ha vist que no era més que fum”. 

Pilar Sarrión explicava que al projecte de pressupostos autonòmics a penes es contempla 354.000 euros per als 91.000 habitants de la comarca, en actuacions que a més a més estan pendents d’exercicis anteriors com son els 274.000 euros per a la rehabilitació del Barri Medieval de Bocairent; 20.000 per al Cinema Avenida d’esta mateixa localitat; 25.000 euros per a la Sala d’Usos Múltiples de Benigànim i 35.000 euros per al Teatre Echegaray d’Ontinyent. Totes estes obres ja han estat realitzades i pagades pels ajuntaments, als quals se’ls deu estes quantitats i altres que no han estat contemplades. Jorge Rodríguez destacava en aquest sentit que “com sempre fa el PP, ens consignen 4 duros que després ni tan sols paguen, una manera de treballar que portem anys patint els ajuntaments, i que ara es fa més visible en situacions com la que estan passant els farmacèutics”, lamentava.

Pilar Sarrión lamentava que el Consell i el Ministeri de Foment també marginen la línia Xàtiva-Ontinyent-Alcoi, i que el PP presente el seu projecte com el d’uns “pressupostos socials”, quan en sanitat han paralitzat tots els hospitals, i en educació s’han destinat 30.000 euros per a tots els conservatoris de la Comunitat Valenciana, “el que ens pot servir per a fer-nos una idea de com l’importa la educació al PP, i lògicament per a descartar també un any més la construcció del nou Conservatori que Ontinyent reclama des de fa anys”. Davant d’açò, els socialistes confirmaven que “no ens anem a quedat creuats de braços davant la deixadesa de funcions del Consell i anem a presentar esmenes als pressupostos i mocions als Ajuntaments per que els comptes autonòmics afavorisquen a la ciutadania, que és per al que es suposa que deurien servir”, concloïa Jorge Rodríguez.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada